Projekti\ Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru

22. kolovoza 2015., Odjel za resursnu ekonomiju, zaštitu okoliša i regionalni razvoj

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru

Trajanje projekta: 7/2015.-7/2016.

Voditeljica projekta: Karolina Horvatinčić
Koordinatorica projekta: Anastasya Raditya Ležaić

Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru je edukativni projekt u vrijednosti od 295.220,84 kn koji se sastoji od 3 kampanje u 14 županija i gradu Zagrebu koje daju uvid u primjere dobre prakse, mogućnosti cjeloživotnog usavršavanja, te EU fondove za investicije za konkurentnost. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije i financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Opći cilj projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Projekt ima sljedeće ciljne skupine: licencirani izvođači radova u šumarstvu; drvoprerađivači; privatni šumoposjednici; nezaposleni šumarski i drvni inženjeri i tehničari; učenici šumarskih i drvodjeljskih škola; i žene poduzetnice.
Sadržaj i lokacije kampanja
Projektom se provode 3 različite kampanje u 14 županija i gradu Zagrebu za navedene ciljne skupine. Kampanjama se doprinosi poticanju poduzetničke kulture, razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju te povećanju konkurentnosti investicijama iz EU fondova.