Projekti\ Povezivanje prehrambeno-prerađivačkog sektora i sektora turizma kroz uspostavu lokalnih proizvodnih sustava…

18. siječnja 2018., Odjel za europske integracije

Povezivanje prehrambeno-prerađivačkog sektora i sektora turizma kroz uspostavu lokalnih proizvodnih sustava i teritorijalno brendiranje Republike Hrvatske kao prepoznatljive gourmet destinacije

Trajanje: 11/2017. - 9/2018.

Naručitelj: WYG za Ministarstvo gospodarstva

Voditelj projekta: dr. sc. Jakša Puljiz

Provedbom projekta Gourmet Hrvatska definirat će se strateški, institucionalni i pravni okvir s kojim će se moći krenuti u smjeru promocije Hrvatske i njenih regija kao uzbudljive, cjelogodišnje gastronomske destinacije. Hrvatska kao turistička destinacija ima sve preduvjete da postane značajna mediteranska gourmet destinacija, ali za to je svakako potrebno ostvariti snažniju suradnju hotelijera, restorana, privatnih iznajmljivača i drugih subjekata s lokalnim proizvođačima jer današnji turisti u destinaciji traže autohtonost i tradiciju, žele kušati domaće proizvode i autohtonu kuhinju te im stoga takve proizvode treba i ponuditi. Glavni cilj projekta je brendiranje Republike Hrvatske kao prepoznatljive gourmet destinacije s uporištem na teritorijalni kapital i regionalne specifičnosti, kulturnu baštinu i tradiciju te lokalni proizvodni i uslužni sustav.